Kalıcı Makyaj Hakkında Merak Edilenler!

07.01.2021
Kalıcı Makyaj Hakkında Merak Edilenler!

Kalıcı makyaj doğal bir görünümle, yüzünüzdeki hatların daha belirgin olmasını sağlar, yüzdeki kontrastı arttırır. Gündelik yaşamınızda her an bakımlı ve güzel görünmenizi sağlar, 5 bin yıl önce eski Mısırlıların kalıcı makyaj yapabildiklerini daha önce duymuş muydunuz? Kalıcı makyaj işleminin tıbbi adı ise “intradermal pigmentasyon”dur. Aslında bu makyajı bir tür dövme  olarak da anlatabiliriz. Ancak kalıcı makyajın uygulamasında kullanılan makineler dövme yapımındakinden çok farklıdır ve mürekkep yerine pigment enjeksiyonu yapılır.

Kalıcı makyaj, gözlere, kaşlara ve dudaklara uygulandığında onları sadece belirginleştirir. Kesinlikle diğer makyajlar gibi abartılı değildir. Diğer makyaj türleri gibi cilt yüzeyine değil deri altına renk hücreleri (pigment) enjekte edilerek yapılır. Deri altında kaldığı içinse parlak bir görünümde değil daha mat bir görünümdedir.

Kalıcı Makyaj Rengi Ne Kadar Sürede Oturur?

Cildin altına yapılan bu makyajın olgunlaşması ve istenilen görünümün tam olarak elde edilmesi iki hafta kadar sürebilir. İyileşme süresinde yeni bir deri tabakası oluştuğundan, özellikle dudakların rengi ilk etapta biraz solgun görülebilir. Ortalama olarak 15 gün sonra istenilen renk ortaya çıkacaktır.

Kalıcı Makyaj Uygulaması Riskli Midir?

Bu işlemler steril ve bilinçli bir şekilde yapıldığı taktirde risk oluşturmamaktadır. Uygulamanın yapıldığı mekanın steril olması, uygulama sırasında kullanılan iğnelerin ve diğer malzemelerin steril olması ve deneyim sahibi bir uzman tarafından yapılması gerekmektedir. Herhangi bir alerjik reaksiyon ile karşılaşmamak için öncelikle bir test yapılması gerekmektedir.



Kalıcı Makyaj hakkında bilgiler

Kalıcı Makyaj Uygulaması Acı Verir mi?

Esasında uygulama sırasında ciddi bir acı hissedildiği söylenemez. Uygulama sırasında genelde makine titreşimleri uygulama yapılan kişiyi tedirgin eder. Bu tedirginlik özellikle eye liner uygulaması sırasında oluşur. Kaş bölgesindeki uygulama sırasında ise hissedilen acı ancak cımbız ile kaş alındığında hissedilen acı kadardır.

Uygulama Sırasında Anestezi Kullanılır Mı?

Uygulama yapılmadan önce, lokal anestezik bir krem ile uygulama yapılacak olan bölge uyuşturulur. Bu hazırlık o bölgedeki duyarlılığı en aza indirir. Dudak bölgesinde yapılan uygulamalarda ise doktorun uygun görmesi halinde enjeksiyon ile uyuşturma işlemide tercih edilebilir.

Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır

Pigment Kabukları Nedir? Ne Zaman Geçer?

Uygulama sonrasında seyreden bir kaç gün içinde, işlem yapılan bölgelerde pigment kabukları oluşmaktadır. Bunlar genelde göz ile fark edilmez ama dokunulduğunda hissedilebilir. Bu kabuklar bir hafta içerisinde kendiliğinden dökülür ve kaybolur. El ile kabukları soymak renk boşluklarına neden olabilir.



Uygulama Sonrası Su ile Temas Halinde Ne olur?

Uygulama sonrasında bir süre su ile temas edilmemesi gerekmektedir. Bu süre cildinizin durumuna ve cilt tipine göre değişiklikler gösterir. Doktorunuz size uygun süreyi belirleyip sizinle paylaşacaktır. Uygulama sonrasında iki hafta kadar sauna, hamam gibi sıcak ve buharlı ortamlara girmemek gerekmektedir.

Kalıcı Makyaj Nedir

Solaryum ve Güneş İle Etkileşimi Nasıldır? Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Güneş ışığına maruz kalan cilt soyularak yenilenir. Bu değişim pigmentlerin kalıcılık süresini kısaltır. Bu sebepten dolayı uygulama yapılan bölgelere yüksek faktörlü güneş kremi sürmeden güneşe çıkılmamalı ve solaryum kullanılmamalıdır.

Kalıcı Makyaj Ne Kadar Dayanır?

Kalıcı makyaj konusunda en çok merak edilen bir diğer konuda, bu makyajın kalıcılığını ne kadar süre koruduğudur. Ortalama olarak 1 – 5 yıl arasında bir ömrü vardır. Ancak bu süreyi etkileyen bir çok faktör bulunmaktadır. Kişinin yaşı, cilt yapısı ve yaşadığı çevreye göre büyük farklılıklar göstermektedir. Deri altına renk pigmentleri enjekte edilerek uygulandığı için cilt yenilendikçe deri altındaki pigmentler azalır ve en sonunda tükenir.

Sağlıklı ve Pürüzsüz Bir Cilde Sahip Olmanın Sıraları adlı yazımız ilginizi çekebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Hümeyra
humeyraa.com kurucusu ve blog yazarı.